اطلاعات عمومی

برای بالا بردن اطلاعات عمومی خود این سایت را دنبال کنید

اطلاعات عمومی

برای بالا بردن اطلاعات عمومی خود این سایت را دنبال کنید

۲ مطلب در فروردين ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
پرشین هیر: عرضه روش‌های جدید برای زیباترکردن مو برای هر خانمی و البته برخی آقایان نیز وسوسه‌انگیز است، به گونه‌ای که گاهی فراموش می‌کنیم استفاده از این روش‌ها به هر قیمت، ممکن است شرایطی را فراهم کند که دیگر مویی بر سرمان نماند و با مشکلات و بیماری‌هایی مواجه شویم که دیگر حتی در خواب هم خبری از زیبایی موهایمان نباشد.

کراتینه کردن مو از جمله روش‌های بسیار شایعی است که اتفاقا طرفداران زیادی هم دارد.اما تقریبا هیچ کدام از ما، قبل از آغشته کردن موها به این ماده پروتئینی کمی درباره فواید و عوارض آن مطالعه و بررسی نمی‌کنیم و تنها بر اساس شنیده‌ها و اعتماد به آنها از این روش استفاده می‌شود. در صورتی که برخی متخصصان هشدار داده‌اند استفاده از این ماده به دلیل وجود یک ماده حلّال به نام فرمالدهید (Formaldehyde) خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

کراتین، پروتئین اصلی موجود در مو، دندان و ناخن‌هاست که باعث تقویت، صاف شدن و درخشندگی موها می‌شود. زمانی که موی فرد در اثر عوامل مختلفی همچون رنگ کردن‌های متعدد دچار آسیب و کاهش این ماده پروتئینی می‌شود، از این ماده به شکل مصنوعی استفاده می‌شود.

کراتین‌ها با منشأ حیوانی و گیاهی تهیه می‌شوند و البته کراتین‌های مصنوعی دیگری نیز در بازار وجود دارد که از مواد مصنوعی ساخته می‌شوند.کراتینه کردن مو به خودی خود چیز بدی نیست اما شیوه به کارگیری آن باعث بروز عوارض مخرب آن می‌شود.

پولیش مو با کراتین
کراتین می‌تواند به موهای مرده جان دوباره ببخشد. البته منظور ما بازگشت مو به حالت طبیعی و شاداب اولیه نیست بلکه تغییر وضعیت آن از حالت وزوز و خشک تا زمان ریزش و رویش مجدد موی زنده است.

 

عمر کراتین روی موها
این تصور که اگر موهایتان را کراتینه کنید تا مدت زمان طولانی می‌توانید جلای آن را روی موهایتان مشاهده کنید، اشتباه است. این ماده درست بعد از اولین شست‌وشوی مو که معمولا ۷۲ ساعت بعد از درمان است، از روی موها پاک می‌شود و تازه تاثیر آن روی مو نمایان می‌شود که اقدام آرایشگر تا چه اندازه برای مو مفید یا مضر بوده است.

ریزش مو یکی دیگر از عوارض کراتینه کردن مو عنوان می‌کند و می‌گوید: میزان ریزش با میزان آسیب وارده شده به ساختمان مو ارتباط دارد.

 کراتینه کردن مو باید توسط خود شخص در منزل بدون آسیب زدن به مو با کمک مواد جانبی و سشوار انجام شود، که در این صورت استفاده مجدد از آن برای ادامه فرآیند درمان مفید است .درست مانند این که بعد از حمام از ماسک مو استفاده شود. تأکید ما بر مضر بودن کراتینه مو، بیشتر بر روش‌های رایج در آرایشگاه‌هاست.

سرطانزایی کراتین
هر ماده‌ای حتی آب در صورتی که بیش از حد مجاز استفاده شود، عارضه ساز می‌شود. کراتین‌ها هم از این قاعده مستثنا نیستند. فرمالدهید نام ماده‌ای است که می‌تواند منشأ بروز سرطان در مصرف‌کنندگان باشد.

مقدار مجاز مصرف این ماده در محصول یک PPM است، اما در اغلب محصولات مقدار آن بیش از ۶ درصد است و این می‌تواند مشکل‌ساز شود.این ماده بر روی خود مو تاثیری ندارد، اما نفوذ آن به سطح پوست می‌تواند زمینه ساز بروز آلرژی و چه‌بسا سرطان شود.

امتناع از رنگ کردن‌های مکرر کل مو مخصوصا در فاصله زمانی بسیار کوتاه یک تا دو روز، رعایت تجدید رنگ فقط برای ریشه مو، کاهش مصرف اتوی مو و سشوار داغ، توصیه‌های دیگر هستند که دکتر داوودی در پایان اظهارات خود بر آنها تأکید کرد.


  • حمید معبودی
  • ۰
  • ۰


پرشین هیر : ریزش مو علل مختلفی دارد، در بعضی از اشکال آن مو به طور خود به خودی مجددا رشد می‌کند. سایر انواع ریزش مو می تواند به طور موفقیت آمیزی توسط متخصص پوست درمان شود. بیشتر مردان و زنان مواد شیمیایی را روی موهای خود امتحان می‌کنند از جمله رنگ کردن مو، بی رنگ کننده‌ها، صاف کننده ها و فرهای دائمی. این مواد در صورت استفاده درست به‌ندرت باعث آسیب موها می‌شوند و در صورتی که زیاد استفاده شوند، موها را ضعیف و شکننده می‌کنند. در صورتی که موها در استفاده از مواد شیمیایی شکننده شوند، بهتر است تا رویش مجدد موها استفاده از آنها قطع شود

دکتر حبیب حسن نژاد، متخصص پوست، مو و زیبایی می گوید: آلوپسی آندروژنیک شایع ترین علت ریزش مو است و از خانواده پدری و یا مادری به ارث می رسد. زنان با این شکل دچار نازک شدن موها می شوند، اما به طور کامل طاس نمی شوند. ریزش مو ارثی می تواند در دهه اول ، دوم یا سوم زندگی اتفاق افتد.

وی ادامه می دهد: استرس یکی از عوامل مهم ریزش مو به شمار می رود. گاهی اوقات استرس، بی خوابی های شبانه و … می توانند به صورت موقت موجب ریزش مو شوند. یکی دیگر از علل ریز مو در مردان و زنان ناشی از بیماری های داخلی نظیر کم خونی، بیماری های تیروئید و بیماری های مو است و از طرفی دیگر اختلالات هورمونی، کمبود ویتامین D و همچنین کمبود زینک موجب ریزش مو در خانم ها می شود. یک‌سری دیگر از ریزش موها به صورت موقت است. برای نمونه ریزش مو ۲ تا ۳ ماه پس از زایمان به صورت موقت و البته طبیعی است، اما باز هم با این وجود زنان باید به متخصص پوست مراجعه داشته باشند.

دکتر حسن نژاد چنین عنوان می کند که ریزش موهای خشک روزانه تا ۱۰۰ عدد و موهای خیس تا ۳۰۰عدد طبیعی است، اما هیچ فردی برای شمارش موها حوصله و وقت کافی ندارد. بنابراین برای تشخیص ریزش مو توسط بیمار حس او بسیار مهم است، یعنی فردی که تاکنون روی بالش، لباس ها، کف اتاق و… موهایش را مشاهده نمی کرده، اما یکباره ریزش مو فعال شده و موهایش در جاهای مختلف مانند بالش و… به چشم می خورد، این جاست که برای متوقف کردن روند ریزش مو باید به سرعت به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید می کند: نکته مهم آن که موها هنگام ریختن نازک می شوند و این علامت یکی از علائم مشخص قبل از ریزش مو است. در خصوص ریزش مو سن خاصی مطرح نشده، اما تا ۴۵ سالگی و بروز عوامل موثر در ریزش مو امکان پیدایش آن وجود دارد، اما ریزش مو ارثی و ژنتیکی از سنین ۲۰ تا ۲۵ سالگی آغاز و شاید علائم آن تا ۵۰ سالگی هم دیده شود.

متخصص پوست و مو می گوید: درمان ریزش مو متفاوت است و افراد به هیچ عنوان نباید خوددرمانی کنند، زیرا علل و عوامل موثر در بروز آن در همه افراد مشابه نیست. به طور کلی خوددرمانی در هیچ بیماری پوستی توصیه نمی شود. درمان باید بر اساس علل زمینه ای کلید بخورد. متأسفانه در مواردی که بیمار دست به خوددرمانی زده  به علت عدم تشخیص بیماری و عدم دریافت درمان مناسب نتیجه عکس می گیرد و روند درمان را دشوار می کند چرا که تشخیص بیماری از پایه غلط است.
  • حمید معبودی